Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Herăstrău

Slujitori

Preot Nicolae Cristian Câdă
Preot paroh
e-mail: preotnicolaecristian@parohiaherastrau.ro
telefon: 0736110033
Pr. Nicolae Cristian CâdăA fost hirotonit diacon pe data de 1 august 2004 şi preot în ziua de 6 august 2004, de sărbătoarea Schimbării la Faţă a Mântuitorului Hristos.
Din 25 martie 2009, de sărbătoarea Buneivestiri, slujeşte la biserica parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ – Herăstrău.
Începând cu data de 1 martie 2020, are ca responsabilitate, din încredinţarea chiriarhului, preafericitul părinte patriarh Daniel, conducerea oficiului parohial.

 
 

Preot Mihail Neațu
Preot coslujitor
e-mail: preotmihail@parohiaherastrau.ro
telefon: 0722566913
Pr. Mihail NeaţuHirotonit diacon pe 8 noiembrie 1990 și preot pe data de 11 noiembrie a aceluiaşi an pe seama parohiei Săftica și Corbeanca. Prin concurs, în anul 1998, ocupă postul de preot II la parohia Herăstrău.
Formator în cadrul programelor cu caracter național ale Bisericii Hristos împărtășit copiilor, program catehetic-misionar, și Alege şcoala!, program social de prevenire a abandonului școlar.
Are ca responsabilitate, din încredinţarea chiriarhului, preafericitul părinte patriarh Daniel, administrarea pangarului şi activitatea filantropică.

 

Preot Grigore Vasile Butufei
Preot coslujitor
e-mail: preotgrigorevasile@parohiaherastrau.ro
telefon: 0744310285
Pr Grigore ButufeiHirotonit diacon la data de 1 martie 1997 şi preot la data de 2 martie 1997 pe seama parohiei Izvorani (Snagov). Din anul 2011 a slujit la parohia Tuturor Sfinţilor Chitila, până la data de 15 septembrie 2018, când din încredinţarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este transferat la parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Herăstrău.
Are ca responsabilitate, din încredinţarea chiriarhului, preafericitul părinte patriarh Daniel, administrarea cimitirului parohial.

 
 

Preot Valentin Bîrlez
Preot coslujitor
e-mail: preotvalentin@parohiaherastrau.ro
telefon: 0726718151
Pr. Valentin BîrlezHirotonit diacon pe 12 decembrie 1999 pe seama paraclisului patriarhal Sfântul Spiridon-Nou. Hirotonit pe 23 noiembrie 2008 pe seama bisericii Sfinţii Apostoli Petru și Pavel, parohia Herăstrău. Responsabil cu oficiul parohial de la data de 15 ianuarie 2009 până la data de 29 februarie 2020.
Are ca responsabilitate, din încredinţarea chiriarhului, preafericitul părinte patriarh Daniel, programul catehetic-cultural al parohiei şi relaţia cu tinerii şi instituţiile de învăţământ.

 

Preot Adrian Tuţă
Preot pensionar, îmbisericit la parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Herăstrău
e-mail: preotadrian@parohiaherastrau.ro
telefon: 0722691258
Pr. Adrian TuţăHirotonit diacon pe 21 noiembrie 1982 şi preot pe data de 25 noiembrie a aceluiaşi an pe seama parohiei Mărceşti – Arhiepiscopia Târgoviştei. Prin concurs, în anul 1993, ocupă postul de preot la parohia Mavrogheni.
Începând cu data de 1 ianuarie 2014 este numit în funcţia bisericească de preot coslujitor la parohia Herăstrău, cu clauza misionară de a sprijini pe proetul paroh în activitatea misionar-pastorală din parohie.
Din data de 15 septembrie 2018 este preot pensionar, îmbisericit pe seama parohiei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Herăstrău.

 
 

Diacon profesor Jean Lupu
Arhidiacon onorific
Diac. prof. Jean LupuIniţiatorul şi dirijorul Corului „Symbol“, profesorul Jean Lupu a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Craiova, ale Liceului „Radu Greceanu“ din Slatina, studiind apoi muzica la Timişoara şi Bucureşti. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Capitală.
Preocupările sale pedagogice se reflectă în numeroase articole de specialitate, culegeri de cântece pentru copii şi manuale de muzică. A compus cântece pentru copii.
Pentru cei 40 de ani de activitate dirijorală, ca semn de preţuire, profesorului Jean Lupu i-a fost decernată „Crucea Patriarhală“ de către Patriarhia Română, iar în anul 1998 a fost hirotonit diacon. I s-au acordat numeroase diplome pentru promovarea creaţiei corale româneşti.

 
 

CÂNTĂREŢI LA STRANĂ

Vasile Sorin Giurgiu
Cântăreţ
Vasile
Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Bucureşti în 1999. Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Bucureşti în 2004. Absolvent al ciclului de studii masterale la Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti în 2006. Cântăreţ în biserica Herăstrău din 1 martie 2001.
 
 
PARACLISER
Constantin Lăbuşcă
Jean

 

 

 

 

 

Preoţii slujitori şi o parte a consiliului şi comitetului parohial

Consiliul parohial