Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Herăstrău

Întâlnire cu primarul sectorului 1, Dan Tudorache

Joi, 11 aprilie 2019, biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Herăstrău a găzduit o întâlnire a primarului sectorului 1, Dan Tudorache, cu membri ai consiliului parohial şi cu locuitori ai cartierului. Au fost prezenţi de asemenea protoiereul Protopopiatului sector 1 Capitală, pr. Marin Comănescu, şi secretarul protoieriei.
Foto
Pe Facebook, primarul Dan Tudorache a sintetizat întâlnirea în felul următor:
“Cu reprezentanți ai locuitorilor din cartierul Aviației (fostul cartier Herăstrău, denumire la care unii dintre ei ar dori să se revină) m-am întâlnit astăzi la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ca în majoritatea zonelor de blocuri, principalele probleme la care ni s-au cerut soluții sunt locurile de parcare și spațiile verzi.
Am mai primit solicitări legate de semnalizarea rutieră, de repararea asfaltului, de amenajarea de locuri de joacă și de baze sportive pentru copii, singura de acest gen din zonă fiind acum în proprietate privată”.
Să mai adăugăm că preotul paroh, pr. Valentin Bîrlez, a exprimat disponibilitatea şi dorinţa parohiei noastre de a iniţia un parteneriat cu primăria în vederea realizării, în curtea bisericii, a unui after school. De asemenea, preotul paroh a exprimat disponibilitatea noastră de a găzdui, în cimitirul parohial, o casă mortuară la care să aibă acces nu doar credincioşii ortodocşi, ci şi de alte confesiuni sau chiar de alte religii.
Dumnezeu să ne ajute să materializăm aceste idei!

Înapoi la listă